Welkom op de website van Nicole Roorda

Nicole RoordaSinds kinds af aan ben ik creatief bezig geweest en heb ik geschilderd, getekend en ontworpen. Meubeltjes, schilderijen, behang, alles wat te beschilderen was, werd beschilderd. En dat het er vroeg inzat, was duidelijk toen ik de kwast als twee-jarig meisje niet in mijn handen vasthield, maar tussen mijn tenen!

Maar ook kleine meisjes worden groot en zoals Picasso ooit zei: als kind leer je als volwassenen te schilderen, maar als volwassene zul je nooit meer schilderen als een kind. De creativiteit verdween naar de achtergrond en maakte plaats voor 'het echte leven'.  Toch wist ik mijn creativiteit een uitlaatklep te geven door een studie MBO in de grafische richting te volgen, gevolgd door een studie aan de ArteZ Hoge School voor de kunsten. 

Na vele jaren werkzaam te zijn geweest in de grafische wereld en bij diverse commerciële lifestyle magazines, herontdekte ik geheel onverwachts mijn echte passie. Tegenwoordig kan ik mijn liefde voor het grafisch ontwerpen, de magazines en de kunst combineren in mijn schilderijen. Het voelt alsof de puzzel eindelijk in elkaar valt.

Dat zie je terug in mijn werk, het zijn net allemaal puzzels, op zichzelf staande deeltjes die samen een kleurrijk geheel vormen. Soms met een diepgaand verhaal, soms ook helemaal niet, maar altijd zijn ze intuïtief ontstaan. Het zijn bijzondere blikvangers met een grafische knipoog.

Ben je op zoek naar een mooi kunstwerk dat in het interieur dat ontbrekende puzzelstukje is, klik dan door naar 'Kunst'. De werken zijn allemaal te koop. Zit het stuk dat je zoekt er niet tussen, heb je iets speciaals in gedachten, of wil je een specifiek schilderij of beeld van mij in een andere kleur? Neem dan contact op met me, in overleg is veel mogelijk! Ik werk ook in opdracht, voor zowel de zakelijke als particuliere kunstliefhebber.